Många nya PB i Abbey!


Nu är vi hemkomna efter en regnig och riktigt höstlik vecka i Abbey lakes. Blöta och kalla men många av oss med stora leenden och nya PB!

Dagarna innan vi anlände var det varmt och skönt men natten vi kom ned regnade det. Och det fortsatte att regna och regna och regna…. Tur att de flesta av oss hade med sig rejäla kläder och ombyte för det behövdes!

Vi fiskade framförallt i Fox och i Heron. Fisket var lite småtrögt, framförallt i början och förmodligen reagerade fisken negativt på temperaturfallet. Patrik Aronsson började bäst med en fin fisk på 19,3 kg och fortsatte med några till i samma storlek. Daniel Håkansson slog nytt pers med en fin fisk på 19,24 kg (nytt PB) och fortsatte fånga fisk under veckan. Marcus Nordenström som fiskade Abbey för första gången började med en fjortonkilos och fortsatte sedan att fånga flera fiskar upp till 21.375, vilket var nytt PB igen. Han avslutade bla sista natten med tre över 19 kg! Fisket blev bättre och bättre för många och fisken högg både på dagarna och nätterna.

Marcus med sin största best för veckan. Den , som så många andra, högg på en SBM OJ-pop up.

Patrik Aronsson med en av sina bjässar!

I Heron var fisket makalöst bra! Vi hade med oss två norska guttar och de fångade stor fisk nästan direkt! Marius Iversen som fiskade peg 11, började med sex landade första två dygnen med en topp på hela 25,2 kg – stort grattis! Han hade som mål att få en fisk över 20 kg vilket han lyckades med råge! Fisken han fångade var en okänd vacker spegel. Jeroen, den holländske agenten kunde utröna att det var en fisk som sällan kommer upp, senast fångad på 23 kg. Då Marius var den förste som fångade den över 25 kg fick han äran att döpa den. Nu kallas fisken ”Maria” efter hans dotter!

Marius + Maria = sant!

Marius vapendragare Hallvard Pedersen fiskade peg 9 och var inte långt efter sin kompanjon med flera fina fiskar varav två stora fjällkarpar. Den största tyngde ned vågen till 20,3 kg! Också den ett nytt PB.

Hallvard med ”kjempe-karp” på 20,3 kg från Heron!

Erik Petersson fick mindre fisk i Fox och han flyttade över till Heron sista natten och landade tre fina karpar, varav två över 19 kg. Nytt PB även för honom!

Erik med nytt prydligt pers på 19.480 gram!
Jag själv fick fisk i Fox upp till 17,7 kg men sista dygnet kunde jag inte motstå lockelsen från Heron och flyttade över. Efter en kort stund får jag hugg och fisken knäcker min 20 lbs X-line. Det har aldrig hänt mig innan och jag var minst sagt irriterad. Fisken kändes stor.. På med en ny SBM White Secret och ut med betet på exakt samma spot. Det dröjer inte mer än en timme så hugger det igen. Denna gång går det vägen och jag kan håva en grov spegelkarp på 25.550 g. Nytt PB!! En fisk som inte är uppe ofta och som går under namnet ”The Unknowned”. Härligt!

Anders med ”the Unknowned” på 25.550 gram!
Runt om i Heron är det febril aktivitet. Holländare på peg 17 och 18 drar fisk för fullt och den ena av dem landar 6 stora karpar bara under en förmiddag. Några engelsmän på 15 och 16 landar 26 fiskar på några dygn, två andra på peg 13 och 14 landar 20 på 26 timmar, topp 51 lbs. Rob March kommer ned och landar 17 på 4 dygn, störst 49 lbs. En tysk 14-årig kille, Louis, fiskar tillsammans med sin pappa och han höjer först sitt PB till 19,7 kg och dagen efter till 20,3 kg. Överallt i Heron landas det fisk och det kommer upp en bra bit över 100 karpar i sjön under veckan. Härligt!!

En 14-åring som kan fiska! Louis med sin största på 20,3 kg!
Även nere i ”nya” Wildbor fångas det fin fisk. Många hundra karpar under 6,5 kg har tagits bort och ersatts med fisk på mellan 8-20 kg och hela sjön har öppnats upp. Våra svenska killar fiskade en del här och fick fisk upp till över 17 kg.

Svante Otter med vår största från Wildbor – 17 kg! Men det har kommit många större än så den sista tiden. Blir kul 2013!

I Kingfisher fångades det många stora karpar. Hans, Abbeys bailiff, fick en fantastisk vacker spegel på drygt 21 kg från peg 1 och alla engelsmän som fiskade där under veckan fick fina karpar och många slog PB. En och annan mal blandade sig även in i leken trots det kalla vädret.

Allt som allt en riktigt trevlig resa igen och vi ser fram emot nya äventyr och stora fiskar från Abbey nästa år!

Information om våra bokade resor kommer upp inom kort. Är du sugen kan du alltid ringa Anders på 0705-91 58 50.

Daniel Håkansson med en vacker fisk på 19,24 kg. Nytt PB!

Mattis Svensson med en vacker Fox-fisk!

Jan Möller med ännu ett nytt pers från veckan!

Det kom upp mycket fisk kring 50 lbs. Denna fisk fångade Duane Ward från England.

Välkände Rob March hade fantastikt fiske med denna 49-pundare i topp.

Ännu en 19-kilos för Patrik!

Och ännu en 19+ för Erik!

Och ännu en 19+ för Louis!

En Fox-fisk för Anders 30 min efter en flytt till peg 11.

Jovan fångade karp i Heron!

Fantastisk fjällis för Hallvard. Betet, en pink SL pop-up sitter i munnen 🙂

Ännu en 19+ för Marcus. En härligt väldressad spegel!

Knappt 20 kg för Marcus. Hektisk natt utan sömn – med Marcus nya favoritbete, SBM OJ!

En guldig Fox-fjällis för Anders.

Chunky!

En mörk Fox-fisk för Anders.

Holländaren Michael drog fisk efter fisk tillsammans med sin kompis. Många 19+!

Jeroen, Abbeys holländske agent, poserar gärna med stor fisk!

Dubbelfoto har man inte varje dag i Heron. Denna vecka var det många som hade dubbel-run!

Dessa beten funkar – SBM OJ fluoros!

– ”Den är grov!!!”

”And back she goes”

En regnig eftermiddag tillbringades på Restaurang Abbey.

Publicerat på 26 oktober, 2012, i BeOutdoors Göteborg (M&M Sportfiske), BeOutdoors Lund (Fiskekompaniet), BeOutdoors Malmö (Fiskekompaniet), BeOutdoors Stockholm/Östermalm (Berras Sportfiske Valla), BeOutdoors Västerås Fd Berras Sportfiske, BeOutdoors XL Södra Stockholm/Norsborg, Karp, Karpfiske, Resor. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna en kommentar