Fortsatt bra höstfiske efter karp!


Hösten är en underskattad tid för karpfiske. Det går, på många håll i landet att fiska hela hösten, till och med under vintern om det är isfritt. Karpen äter hela året och det är bara att anpassa sig efter rådande förhållande, med mäskning, krokbeten etc. Mikael ”Mio” Emmertz skickade oss denna fångstrapport:

11,70 kg vacker skapelse

Hade beslutat mig för att göra kanske den sista Karpsatsningen för i år för det börjar så smått dra i gäddtarmen nu. Valde ett av mina favoritvatten och startade en liten mäskkampanj en knapp vecka innan. Fick en lite olustig känsla när jag kom fram. Sjunkande temperatur och hård vind!!

Hmm! Det kändes ju inte optimalt men nu är jag ju här och jag har ju en varm o go sovsäck i alla fall. Jag är ett stort fan av SBM:s underbara beten och hade beslutat mig för att hårdtesta OJ under detta pass. Körde en snowman bestående av en 20 mm hardhookers och en 16 mm popup.

Det var fortfarande ganska varmt i vattnet så det fanns ingen anledning till finlir med mindre beten tyckte jag. Under dessa 2 dagar fick jag uppleva stormbyar som höll på att dra med sig tält o brolly. Hagelskurar som piskade brollyt jag gömde mig under. Nåja! Det blev en och annan solglimt också. 🙂


Vacker höstkarp som inte kunde motstå en väl presenterad OJ

Om väderomslaget hade gjort Karparna sega vet jag inte men jag är fruktansvärt nöjd med resultatet. 3 stycken helt galna run resulterade i 3 stycket väldigt vackra Karpar på 4,01 kg – 11,38 kg och 11,70 kg.  Alla plockade upp min OJ snowman. Jag fiskade med Pro Carps leadcorematerial som jag själv knutit, och Pro Carps 20 lb soft tafsmaterial. Jag rekomenderar verkligen dessa material. Inte ett brott eller annat klydd under säsongen. Har landat 13 st 10+ under detta året med hjälp av detta.

Längtar redan till nästa pass!

Mio

Publicerat på 22 oktober, 2012, i BeOutdoors Göteborg (M&M Sportfiske), BeOutdoors Lund (Fiskekompaniet), BeOutdoors Malmö (Fiskekompaniet), BeOutdoors Stockholm/Östermalm (Berras Sportfiske Valla), BeOutdoors Västerås Fd Berras Sportfiske, BeOutdoors XL Södra Stockholm/Norsborg, Karp, Karpfiske, Specimen, Swedish Bait Mechanics. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: