Blandade känslor från kanalen!


Har en del nyheter om kanalen. Både bra och dåliga. Jag börjar med lite gladare nyheter.

Jag har på senare tid fiskat en del i Malmö Kanal. Dom senaste passen har resulterat i bra med fisk och stabil medelvikt. Förra veckan hade jag och Hampus Rosberg ett bra fiske med 35 landade borrar. Ett par stycken runt 6-7hg och många mellan 4-5hg. Nästan varje pass ger fisk uppemot 6-7hg. I fredags fick jag en fin på 820g. Inga bjässar till borrar om man jämför med många andra vatten. Men fiskar upp till kilot som inte är jätte ovanligt ger roliga fighter på lättare dropshot utrustning. Betena jag använt och som gett mest fisk har varit kapade cormoran sneakyworm och coraz dropshot, darts Worm och splittail samt relax kopyto. Bästa tacklet för min del har varit en relax längst ner på dropshot tacklet. Jag tycker även om att trixa med tackel. Har provat masken flugan istället för jigg och den har gett fisk, tackel med propellrar och med flytkulor osv. Dropshotfisket har fullt av möjligheter! För tips och trix kom gärna in i våra butiker!

Nu till en dålig nyhet. Kanalfisket är rätt unikt, att kunna gå mitt inne i Malmö City och fiska abborre, dessutom med bra storlek. Men inget är hållbart för alltid om det inte går rätt till. Det är alldeles för många som fyller hinkar och påsar med abborre i alla storlekar. I fredags var jag som sagt på plats med Hampus.

Gången innan hade vi haft bra fiske men denna turen gav inget direkt trots bättre förutsättningar… Plötsligt får vi nog svar på varför… Jag fick tag i ett nät som var ca 200m långt. I detta nätet satt massor av nystigen fisk mellan 400-1000g. Nätet var helt omarkerat. Hur som helst är det förbjudet. Snacka om vidrigt!!! Vi började dra upp bit för bit och lossade levande abborre. Fisken hade antagligen stigit samma kväll då den mesta fisken fortfarande va i rätt bra skick och levde. Uppskattningsvis 80% av fisken lyckades vi få loss och kasta i igen. Förbannade var bara förnamnet! Att några försöker tjäna en hacka på borren som annars ger så mycket tillbaka som sportfisk. Dessutom låg nätet som en strut i mynningen till bron vid nya slussplan. All fisk som skulle stiga i den riktningen hade nog gått åt pipan… Polisen och Sydsvenskan kontaktades direkt. Detta är tyvärr inget nytt, för en tid sedan fick en polare också upp ett nät. Har hört om flera nät tidigare år. Nu kommer nyheten om nätet spridas ytterliggare och hoppas att äcklena som lägger näten får lite vett i skallen eller om dom fortfarande kommer bedriva detta rovfiske.

Värna om detta superhäftga fiske!”

Mvh Martin Emmertz

Publicerat på 10 oktober, 2011, i Abborrfiske, BeOutdoors Lund (Fiskekompaniet), BeOutdoors Malmö (Fiskekompaniet). Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Kan man inte sätta upp informationsskyltar på arabiska runt kanalen?

  2. Härligt att ni drog upp näten , en stor erloge till er . samma problem finns med så kallade husbehovsfiskare i stockholms skärgård ox mvh johan wallin

  3. Otroligt! Hade tänkt ta en runda med sonen till kanalen, men nu har jag faktiskt tappat lusten.

    Eftersom jag ibland handlar av Emmertz är jag dock övertygad om att ofoget är i goda händer, så att säga. En inte särskilt kvalificerad gissning är att polisen tar lätt på detta, samt att det slutar som ”ej utredningsresultat” i en nära framtid?

  4. Hej alla glada sportfiskare.
    Jag skulle nog inte äta av den fisken som går i malmös kanaler.jag har kollat med turistinfo som sade samma sak. ej heller i hamnbassängerna frihamnen ,industrihamnen då dagvattnet rinner rakt ut i kanalen och i hamnen orenat + det som släpps ut av båtar. skulle va intressant att få veta vad
    livsmedelsverket kan mäta upp för gifthalt i dessa fiskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: