Öring från Kävlingeån!


Hampus var ute med sin kompis Philip i Kävlingeån och fiskade i söndags. Hampus plockade en blank öring på 2.8 kg som var 66 cm lång.  Han tog den på en tasmanien devil och kampen tog 15 minuter berättar han. Den var svår och landa eftersom han hade glömt håv samt att det var lite skakig is att gå ut på för att plocka den med handen. Han meddelar även att dom hade kanonväder hela dagen.

Vi – lyfter på hatten och säger stort grattis till fina fisken.

Publicerat på 14 mars, 2011, i Öring & Lax, BeOutdoors Malmö (Fiskekompaniet). Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Hej!
  Om det är öringen på bilden så är den inte blank,jag skulle påstå att det är en lekfisk.
  Mvh
  Tomi

 2. Hej!
  Grattis till fisken! Men tyvärr är det där inte en blankfisk, du borde ha släppt tillbaka den, det är förmodligen en lekfisk precis som Tomi skriver.

  MVH
  Dennis

 3. mina slippsar är tjockare här hemma än denna ”Blänkare”…

 4. @Henrik: Tydligen även ditt ego, men inte din förmåga att stava. En oerhört onödig kommentar.

  En av anledningarna att tjusningen med fisket, och därmed mitt intresse, minskat med åren. Alla tråkigt självgoda utövare som förknippas med, och därmed dumförklarar fisket som fritidsintresse.

  Stilig fisk Hampus. Med tiden kommer även du att ha fångat tillräckligt många öringar för att avgöra vilka som bör gå tillbaka eller inte. Tills dess, grattis till upplevelsen.

 5. Bästa besökare. Som ansvarig för nyheterna och även då inläggen, så har jag valt att låta kommentarerna vara öppna för att det faktiskt kan finnas intresse för en diskussion över en nyhet. Märk väl – inga av inläggen är på något sätt ändrade eller modifierade från er besökare och det ska mycket till för att jag ska låta bli att godkänna en kommentar.
  Vad jag vill ha sagt med detta är endast att vad vi tycker om denna fångsten/fisken är inget vidare föremål för diskussion, då den inte leder till något som är av intresse för ”alla” besökare. Med korta ordalag som dessa finns det utrymme för eventuella tolkningar – jag vet – men låt det gå förbi denna gång och välkomna med nya nyheter.

  Vänligen – Mikael Gräntz.

  • KingsFisherman

   Mikael Gräntz: som moderator(?) är det ju din uppgift att hålla undan de värsta grodorna, textmässigt. När det är uppenbart att den fisk som är fångad och som visas upp med största sannolikhet är en besa och att den som fångat den får mer eller mindre tydlig kritik är det svårt att förstå varför du ”lägger dig i”?
   Även om killen med fisken av okunskap tagit upp den och slagit ihjäl den så kan faktiskt andras mer eller mindre sura gliringar/kommentarer förhoppningsvis leda till att fler ”amatörer” tänker efter lite INNAN de tar ihjäl en färgad, alldeles för slank öring.
   Att fånga besor ingår i havsöringsfiske på precis samma sätt som det ingår att man lägger tillbaks dem så oskadade som möjligt.
   Här på er sajt har ni en strålande möjlighet att lära ut hur besor kan se ut, och varför de ska läggas tillbaka i sjön. Ta den chansen!

 6. Jag började med ”havsöringfisket” förra året, så har ju inte den erfarenheten som krävs för att kunna se skillnad på en lekfisk och en blank. Det kommer väl med åren.

  • Klart att det är så Hampus! Ingen kan börja med fullständig erfarenhet.
   Upplevelsen är mest värd. När det gäller magsura insändare som refererar till ”amatörer” så undrar jag om inte vi alla är det ? Proffsen lär väl vara de med ett kommersiellt syfte!
   Fortsätt fiska Hampus, gläds åt dina fångster, när du har fått en riktigt fin övervintrare så vet du hur öringen också kan se ut.

 7. Hejsan !
  Jag kan inte so bra svenska , men jag ska prova att säga vad jag tänker om den här :
  Det här måste man alldrig glömma , att fiska är en hobby , fritid aktivitet .
  Punkt slut , det är for att man känna sig trygg och glad , för att ha rolig .
  Enkelt , Hampus gjörde ingeting fel , han fiskade och berrätade om detta , på sin eget sätt eller möjlighet .
  Vad är det för att bråka ?

 8. Avafan.
  Vet ni hur många procent öring som fastnar i näten och hur lite som kommer upp i spöväg??!
  Klaga på kineserna o ryssarna som trålar istället.

  Låt grabben ta upp den om han nu ville det.
  Hade jag fått en sån besa i hans ålder så hade jag varit överlycklig och gjort detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: